סידני גשר

שכונות בנתניה

אירו

 דף הבית  |  צור קשר  מי אנחנו  |  הוסף למועדפים  |  פרסם אצלנו

 
דף ראשי >  שכונות בנתניה

שכונות בנתניה

  • אום חאלד הוא אתר היסטורי בתחומי העיר נתניה, ב"שיכון סלע" שממזרח למרכז העיר. בשנות ה–50 ובשנות ה–70 של המאה ה–20 נערכו במקום חפירות ארכיאולוגיות שחשפו שרידים מתקופות פרהיסטוריות כגון התקופה הניאוליתית, האפי-פלאוליתית ותקופות מאוחרות יותר: ההלניסטית, הרומית, הביזנטית, הצלבנית, הממלוכית והעות'מאנית. בשנות העשרים של המאה ה-20 רכשה אגודת בני בנימין את אדמות הכפר והקימה עליהן את המושבה נתניה. בשנות הארבעים הכפר ננטש, ולאחר מלחמת העצמאות שוכנו בין הריסותיו עולים חדשים ממדינות ערב. המקום בו היה בעבר הכפר אום חאלד הפך לשכונה בנתניה הנושאת שם הזה. שכונה זו, יחד עם עוד ארבע שכונות סמוכות, זכו עם הזמן לשם הכולל "נאות הרצל". בשטח אום חאלד, בתוך גן מטופח שסמוך לרחוב בנימין מינץ, מיתמרת השקמה העתיקה והידועה של נתניה. זהו עץ בעל ממדי ענק שעדיין נותן פירות. לרגליו ציור גדול של אותה שקמה משנת 1873.
  • גבעת האירוסים – שכונה שהוקמה בתחילת שנות ה-90 בדרום העיר, לא הרחק מקריית נורדאו ורמת פולג. השכונה נקראה כך על שם שמורת האירוסים הסמוכה.
  • גלי הים – שכונה חדשה שבנייתה החלה רק ב-2002, מדרום לשכונת נוף הטיילת שממוקמת לאורך הצוק. השכונה גובלת מדרום בשמורת האירוסים ובנמל התעופה בן-גוריון ממזרח.
  • גן ברכה – שכונה במרכז נתניה. השכונה אוחדה עם עוד ארבע שכונות לשכונה אחת ששמה "נאות הרצל". השכונה נקראת על שמו של ברכה שמעון ("מוני גבאי") שהגן על חבריו בהקהילה היהודית בלוב מפני שכניהם הערבים.
  • טוברוק – שכונה המערבית לשכונת רמת חן. שכונה זו נבנתה בימי מלחמת העולם השנייה ושמה הוא על שם עיר הנמל טוברוק שבלוב, מקום שידע קרבות עזים בתקופת מלחמת העולם השנייה במהלך הלוחמה בצפון אפריקה. בעבר מוקמו בשכונה הקטנה מלטשות יהלומים רבות. באחת מאותן מלטשות מושבתות התבצעה תליית הסרג'נטים בימי המנדט הבריטי. בשכונה מגרש כדורגל שהיה בעבר מגרש הבית של קבוצת בית"ר נתניה; כיום הוא משמש לאימונים של קבוצת הנוער "בית"ר טוברוק נתניה".
  • מחנה יעקב – השכונה מחנה יעקב ממוקמת במרכז נתניה ומכונה גם "כפר אוריה (ע"ש היישוב בעל אותו שם) או "נווה יעקב". השכונה הוקמה על ידי תושבי נווה יעקב שפונו מהיישוב במהלך מלחמת העצמאות.
  • משכנות זבולון – שכונה במזרח נתניה הנקראת על שמו של השר זבולון המר ממפלגת המפד"ל. השכונה, המכונה גם "משהב" על שם הקבלן שבנה אותה, הוקמה כדי לשכן תושבים מהזרם הדתי-לאומי. בשכונה נמצא בית הספר הממלכתי-דתי "מורשת זבולון" שקרוי אף הוא על שמו של זבולון המר.
  • נאות מנחם בגין – שכונה בדרום נתניה, בסמוך לחוף הים . השכונה נקראת על שמו של מנחם בגין, ראש ממשלת ישראל בשנים1977 - 1983 . השכונה צמודה לרמת פולג ומוכרת גם בתור "רמת פולג".
  • נאות גנים (לשעבר שיכון ותיקים) – שכונה של בתים צמודי קרקע במזרח נתניה. זוהי אחת השכונות הראשונות שהוקמו בעיר. השכונה הוקמה במקום מעברת העולים שניצבה בעבר באותו מקום. בקצה הדרומי של השכונה נמצא בית הקברות העירוני. בנאות גנים שני בתי ספר יסודיים:"אלומות" ו"שח"ל", וכמו כן הישיבה התיכונית בני-עקיבא. עד לפני עשור כונתה השכונה "שיכון הוותיקים", אולם אז שונה השם לנאות גנים. שמה החדש הוענק לה על שום המספר הגדול של הגנים הציבוריים בשכונה. גם שכונת נתניה הירוקה נכללת בשיכון זה, וכן עמליה ושכונת משכנות זבולון החדשה.
  • נאות הרצל – שכונה במרכז העיר, לא רחוק ממחלף נתניה. השכונה, שקרויה על שמו של בנימין זאב הרצל, קמה כתוצאה מאיחוד ארבע שכונות קטנות יותר - שיכון סלע, גן ברכה, עמידר ורמת הרצל. גם רחוב הרצל הסמוך, הרחוב הראשי של נתניה, קרוי על שם חוזה המדינה. בשטח שכונה זו נמצאת גם השכונה הישנה אום חאלד.
  • נאות שקד - השכונה הוקמה בשנות ה-60 ונקראה אזורים. בתחילה התגוררו בה בעיקר עולים חדשים ממרוקו וברית המועצות. השכונה נקראת על שם משה שקד, ראש העירייה השני של נתניה.
  • נווה איתמר – שכונה בצפון-מזרח נתניה. הוקמה ב-1944 כישוב עצמאי וב-1949 סופחה לעיר נתניה. השכונה קרויה על שמו של איתמר בן אב"י, דמות חשובה בתולדות נתניה.
  • נווה עוז – שכונה חדשה דרומית לשכונת נוף הטיילת וצפונית לפארק נתניה, המכונה גם "פארק שלולית החורף". אוחדה עם שכונת גלי הים.
  • נוף הטיילת (נת/600) – שכונה חדשה שבנייתה החלה ב-2000. השכונה נמצאת מדרום למלון כרמל לאורך טיילת המצוק וגובלת בבית יד-לבנים מדרום ובכביש בן-גוריון ממזרח. חלקים גדולים בשכונה זו כבר אוכלסו, ותנופת הבנייה נמשכת. ניתן למצוא שם בתים צמודי קרקע כמו גם בתי דירות. השכונה מוכרת בשם נת/600 שהו שמה של תוכנית הפיתוח העירונית. בשכונה זו נמצא גם אתר מצנחי הרחיפה.
  • עין התכלת – שכונה בצפון נתניה, לחוף הים. עין התכלת הוקמה כשיכון פועלים בעמק חפר בשנת 1936 וסופחה לעיר נתניה ב-1948. שמה של השכונה נובע מצבע התכלת של הים שלחופיו היא משתרעת. מערבית לשכונת עין התכלת, על המצוק הצופה לים, היה בשנים 1936 - 1943,קיבוץ של השומר הצעיר בשם מצפה הים. חברי הקיבוץ, שהתפרנסו מעבודות בנייה בעיר, סלילת כבישים, חקלאות ומהדייג שהם פיתחו, סייעו למעפילים להגיע בסירות מהאניות שעמדו במרחק מה מהחוף. חלונות בית ילדים של הקיבוץ, שהיה בן שתי קומות, פנו לים ושימשו לספינות בתור מגדלור. כמו כן הם אותתו לכוחות הפלמ"ח אם נמצאו כוחות בריטים באזור. במהלך השנים הקיבוץ התגבש ונוצרו משפחות. המקום היה קטן ושטחו בן ה-14 דונם לא הספיק לפיתוח החקלאות. החברים קיבלו את הצעת המוסדות המיישבים והתיישבו דרומית לעיירה מג'דל, כיום אשקלון. בדצמבר 1943 הם הגיעו למקום וייסדו שם את קיבוץ יד מרדכי. השריד היחיד שנותר כיום ממצפה הים הוא מגדל המים שנבנה ב-1936 ושופץ לאחרונה ב-2005.
  • שירת הימים – השכונה הידועה בשם עיר ימים משתרעת על פני 1,140 דונם לאורך חוף הים של נתניה, בין שכונת האירוסים לרמת פולג. על-פי התוכנית יבנו בה 4,640 יחידות דיור, 3,150 חדרי מלון וכ-34,000 מ"ר שטחי מסחר. ב. בתכנון השכונה הושם דגש רב על איכות המגורים במקום תוך שילוב שטחים ירוקים רבים ל-18 אלף התושבים שצפויים לגור במקום. פארק מרכזי גדול יימשך לאורכה של השכונה ולרוחבה, ויבנו שבילים תת-קרקעיים להולכי רגל ולרוכבי אופניים. בשכונה במגדלי מגורים רבי קומות.
  • פארק העסקים והטכנולוגיות ע"ש ספיר –פארק העסקים והטכנולוגיות ע"ש פנחס ספיר (קוזלובסקי) נמצא בחלקה הדרום-מזרחי של נתניה. זהו אחד ממתחמי העסקים והתעשיות עתירות הידע המפותחים והמתקדמים ביותר בישראל. רוב החברות המאכלסות את הפארק עוסקות בתחום התקשורת וההיי-טק. בפארק העסקים ממוקמים משרדיה הראשיים של עיריית נתניה, המכללות האקדמיות אורט-הרמלין ולזלי קולג', חברות הייטק כגון סיסקו, סייפן, HP, חטיבות מרכזיות של אלביט מערכות, וחברות מובילות נוספות כגון סלקום וטבע. המרכזים המסחריים שוקקי חיים ומייצגים רשתות רבות.
  • פרדס הגדוד – שכונה בצפון נתניה. היישוב שנשא שם זה הוקם בשנת 1928 על ידי יוצאי הגדודים העבריים ושימש בתור חווה חקלאית עד שצורפה לנתניה ב-1948. שם היישוב הוענק לו על בגלל הפרדס שהיה בשטח השכונה לפני הקמתה. השכונה הוקמה על ידי יהלומנים מבלגיה.
  • קריית אליעזר – שכונה במזרח העיר נתניה המשמשת כאזור תעשייה. השכונה נקראת על שמו של אליעזר קפלן, שר האוצר הראשון של מדינת ישראל. אזור תעשייה זה מכונה גם "אזור התעשייה הישן", משום שמדרום אליו הוקמה שכונת קריית ספיר שגם היא משמשת כאזור תעשייה.
  • קריית השרון – שכונה בחלק המזרחי של נתניה שצמוד למכללה האקדמית נתניה. בניית השכונה החלה ב-1997 , ובספטמבר 1999 נכנסו התושבים הראשונים. בסמוך לשכונה נמצא "פארק האלונים" המכונה גם "חורשת הסרג'נטים", משום ששם התבצעה תליית הסרג'נטים בימי המנדט הבריטי. אמנם הם נתלו במלטשה שבשכונת טוברוק, אך מאוחר יותר גופותיהם הועברו ונתלו בחורשה זו. בשכונה נמצא בית ספר יסודי ממלכתי חדש ע"ש חיים הרצוג, הנשיא השישי של מדינת ישראל. כמו כן נמצאים בה בית ספר ממלכתי דתי על שם רועי קליין, ובית ספר ממלכתי דתי נוסף בשם מורשת זבולון. השכונה ב– 24 בנובמבר 2006 זכתה השכונה לתואר "שכונה ממריאה" במאמר של"The Marker" , מוסף הארץ לענייני נדל"ן, בעקבות עליית מחירי הנדל"ן ב–20%-30% בתקופה של שנתיים. הסיבות לעליית המחירים נעוצות בכך שזוהי שכונה חדשה שהוקמה בנתניה בפעם הראשונה מזה שנים רבות שמציעה דירות במחירים נמוכים יחסית לשכונות דומות בשרון.
  • קריית נורדאו – שכונה בדרום העיר, בסמוך לכניסה הדרומית אליה. השכונה הוקמה בשנות ה-50 על מנת לספק דיור לעולים החדשים שהגיעו לעיר. באותן שנים השכונה נקראה "דיור לעולה". בשנות ה-60 השכונה התרחבה ושמה שונה ל"קריית נורדאו" על שמו של מקס נורדאו, מראשי התנועה הציונית. השכונה נמצאת צפונית מזרחית לשכונת רמת פולג. כמו כן היא נמצאת בסמוך לשכונה קטנה וחדשה יותר, "גבעת האירוסים". בשכונה נמצאים בתי הספר נורדאו, אלדד, יגאל אלון ואורט גוטמן וכן הממ"ד רש"י.
  • קריית צאנז – זוהי שכונה חרדית בצפון מערב העיר המשתרעת על פני שטח של 380 דונם ומהווה את מרכז חסידות צאנז בארץ ובעולם. היא הוקמה ב-15 במרץ 1955 (כ"א אדר ה'תשט"ו) על ידי האדמו"ר מצאנז רבייקותיאל יהודה הלברשטאם. הקריה נמצאת לשכונה צמוד חוף ים ובו הפרדה לדתיים.
  • קריית רבין – השכונה, שמוכרת גם בשם עמליה, הוקמה בין השנים 1996-1993 ונמצאת במזרח נתניה, בסמוך למכללה האקדמית נתניה. קרויה על שמו שלראש ממשלת ישראל, יצחק רבין. בשכונה נמצא בית ספר ממלכתי, שקרוי גם הוא על שמו של יצחק רבין.
  • רמת אפרים – אזור של מספר שכונות, קרוי על שם אפרים אהרונסון. המקום כולל את המושב רמת טיומקין שסופח לנתניה. המושב שהוקם בשנת 1932 הפך עם הזמן לחלק מהעיר נתניה. המושב נוסד ביוזמתם של אנשי בית"ר וקבוצת מנורה, ובראשם גרשון שץ. המושב הוקם ליד נתניה ונקרא על שמו של זאב ולדימיר טיומקין, רוויזיוניסט מאנשי "חובבי ציון", שהיה ידידו של זאב ז'בוטינסקי. רמת טיומקין הוא המושב הראשון שהקימו הרוויזיוניסטים בארץ ישראל. בתחילה היה היישוב חקלאי באופיו. חצרות הבתים והפרדסים שימשו לאימונים של לוחמי האצ"ל ולהסתרת כלי נשק. היישוב שימש בסיס פעולה לוגיסטי לקליטת מעפילים. בשנת 1948 סופח היישוב לעיר נתניה. כיום מהווה האזור חלק משכונת "רמת אפרים".
  • רמת חן – שכונה הנמצאת בין השכונות הדרומיות בעיר בסמוך לגשר האחדות (לשעבר גשר האר"י), המחבר בין מרכז נתניה למזרחה. השכונה נקראה בעבר שכונת פאג"י – ראשי התיבות של "פועלי אגודת ישראל", על שם הגוף שהקים את השכונה. בשכונה נמצא בית הספר טשרניחובסקי, תלמוד תורה אור לציון וישיבת נחלת שמואל.
  • רמת יגאל ידין (שיכון דורה)– שכונה על שמו של יגאל ידין, יליד הארץ, ששימש כרמטכ"ל, היה פרופסור לארכיאולוגיה וכיהן כסגן ראש הממשלה. שמה הקודם, הלא-רשמי, של השכונה היה "דורה", על-שם דורה אבן, אשת מפקד "אלכסנדרוני". השכונה הוקמה בשנת 1949 במקום מחנה צבאי בריטי שנמצא שם בעבר, ואחריו מחנה "אלכסנדרוני". השכונה אוכלסה על ידי עולים חדשים. בשכונה נמצא מתנ"ס על שם מרכוס.
  • רמת פולג – רמת פולג היא השכונה הדרומית ביותר בנתניה ואחת היוקרתיות שבה. מקור שמה בנחל פולג הזורם לים מהקצה הדרומי של השכונה. השכונה שהוקמה בסוף שנות ה-70 מחולקת לשניים: פולג הישנה המתאפיינת בווילות, ורמת פולג החדשה המתאפיינת במגדלי מגורים שהגבוה מביניהם מגיע ל–18 קומות, בווילות ובקוטג'ים מפוארים. בשכונה שני בתי ספר יסודיים — על שם בגין ורימלט. השכונה גובלת מצפון בשכונת "עיר ימים", ממזרח בשכונת "קריית נורדאו" (נאות גולדה) וממערב בים. מדרום, כאמור, גובלת השכונה בשמורת נחל פולג.

  Copyright © Netanya.co.il

 

 
נתניה
היסטוריה נתניה
אום ח'אלד נתניה
בתי מלון נתניה
המעלית לים נתניה
טיילת נתניה
שמורת אירוס הארגמן נתניה
שלולית החורף נתניה
כיכר העצמאות נתניה
עץ השקמה נתניה
חורשת הסרג'נטים נתניה
בית הבאר נתניה
אנדרטאות נתניה
גלריות נתניה
מוזיאון נתניה
מרכז רפואי נתניה
בתי חולים בנתניה
שכונות בנתניה
דיור מוגן בנתניה
מכון וינגייט נתניה
מכבי נתניה
כדורגל חופים בנתניה
פארק האופניים נתניה
אולמות ספורט בנתניה
אצטדיון נתניה החדש
תעשייה בנתניה
קניונים בנתניה
קהילה ורווחה בנתניה
בתי כנסת בנתניה
חינוך נתניה
תיכונים בנתניה
בתי ספר יסודיים ב נתניה
גני ילדים בנתניה
מכללות בנתניה